Dag 1

Vlucht naar Málaga. Málaga is van groot toeristisch belang van Spanje. Malaga kent een mooie binnenstad met groene parken en mooie gebouwen. Tevens is het een mooi uitgangspunt voor uitstapjes in de omgeving.

Op naar Granada. Een must is het Alhambra, met haar paleizen, tuinen en moskeeën.  Granada staat natuurlijk bekend om het wereldberoemde Alhambra. Dit laat-middeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad Granada en is een combinatie van een robuuste fortificatie (het Alcazaba), de voormalige koninklijke verblijven, het Habsburgse paleis van Karel V, een aantal schitterende tuinen en waterpartijen en het min of meer onafhankelijk gelegen tuinencomplex van het Generalife. Let op: toegangskaarten voor het Alhambra worden beperkt uitgegeven en zijn ter plaatse nauwelijks verkrijgbaar. Het is dan ook noodzakelijk deze (ruim) vooraf te bestellen. Natuurlijk zwerft u even door de Moorse wijk Albaicín waar u zich in een sprookje van 1000-en-één nacht waant. De wijk bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef de tapas op één van de vele terrasjes. U verblijft 1 nacht in de omgeving van Granada.

Dag 2

Een aanrader voor vandaag is Córdoba, met de Mezquita moskee, de tuinen van het Alcázar en de synagoge. Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, blijken duidelijk uit de wereldberoemde moskee de Mezquita, toentertijd na de moskee van Mek­ka de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers in het midden van de moskee een kathedraal, die meer dan twee keer zo hoog is als de moskee. De omringende wijk staat bekend als de oude joodse wijk en herbergt verrassende pleintjes, smalle straatjes en eeuwenoude huisjes.

Dag 3

Natuurlijk neemt u uitgebreid de tijd om kennis te maken met prachtig Sevilla.Het oude Sevilla, de bruisende hoofdstad van Andalusië, mag eigenlijk niet ontbreken! De geschiedenis van deze stad gaat terug tot de Romeinen, toen Julius Caesar in eigen persoon op deze plek een nederzetting stichtte. In de eeuwen die volgden nam het aanzien van de stad toe en kwamen en gingen vele overheersers. Na de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. Bezienswaardig is onder meer de schitterende Santa Maria kathedraal, één van de grootste kerken ter wereld, met de Giralda, nu de klokkentoren, maar van oorsprong de minaret van de moskee. En wat dacht u van het Alcázar (het beroemde, prachtige, versterkte paleis) of de Casa de Pilatos? Ook een wandeling door de schilderachtige wijk Santa Cruz mag niet ontbreken!

 

Dag 4

U gaat vandaag op weg naar Chiclana de la Frontera of Jerez de la Frontera voor drie overnachtingen. Pauzeert u vandaag in het mooi gelegen Ronda Ronda is schitterend gelegen in de bergen. De strategische ligging maakte Ronda tot een belangrijke stad, waar vaak om werd gestreden. Dwars door de stad gaapt een diepe kloof, El Tago. Centraal in de stad ligt de brug Puente Nuevo, gebouwd in de achttiende eeuw en de verbinding vormend tussen de oude en de nieuwe stad. Het uitzicht is adembenemend. In Ronda werd het stierenvechten nieuw leven ingeblazen toen hier de eerste moderne arena gebouwd werd in 1748. De best bewaarde, middeleeuwse, moorse badhuizen liggen eveneens in Ronda.

 

 

 

 

 

Algemeen Groepsrondreis met een volle programma
Reisduur is 4 dagen
Vliegtuigreis
Verzorging tijdens de rondreis logies en ontbijt
Goed om te weten We verwachten dat onze reizigers goed ter been te zijn en een redelijke basisconditie hebben. Tijdens onze reizen zie je veel: dit betekent ook dat je soms een flinke afstand moet lopen, de bus kan niet op iedere plek parkeren. Ook wissel je vaak van accommodatie en onderneem je dus veel. We gaan er daarom van uit dat onze gasten zelfstandig kunnen reizen of anders een reisgenoot hebben die bijvoorbeeld helpt bij in- en uitstappen van de bus. Ben je rolstoelgebonden of echt slecht ter been, dan zijn onze rondreizen niet geschikt.
  Toegangskaarten voor het Alhambra worden beperkt uitgegeven en zijn ter plaatse nauwelijks verkrijgbaar. Graag doorgeven en vooruit betalen voor het tickets.
Inclusief Vlucht Amsterdam -Malaga-Amsterdam , Hotel verblijf, Ontbijt, Excursies
Exclusief Entreegelden
Eventuele lokale gidsen